«СЕЛЯНИ СТАЮТЬ УКРАЇНЦЯМИ»: ПРОЦЕСИ МОДЕРНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКОГО СЕЛА В ІНТЕРПРЕТАЦІЇ ЕНДРЮ ВІЛСОНА - Платмір, Я. Л. (Ukrainian Peasant, 2018)
У статті проаналізовано погляди сучасного британського дослідника Е. Вілсона на проблеми модерних (національних) перспектив українського селянства першої половини ХХ століття. Встановлено, що в умовах зіткнення кількох потужних чинників «творення історії» першість лишилася за політикою, що на десятиліття визначило радянську ідентифікацію селян.