Цивільне судочинство в колоніях іноземців на території Російської імперії - Малиновська, Т. В. (Ukrainian Peasant, 2015)
Проаналізовано питання про цивільне судочинство як форму діяльності сільських й окружних правлінь у колоніях іноземців на території Російської імперії. Виборні адміністрації як органи судочинства мали розглядати дрібні цивільні справи. З усіх складних питань, що стосувалися сфери судочинства, колоністські старшини були зобов’язані звертатися по роз’яснення до опікунських установ.