Антибольшевистский лагерь Гражданской войны: два пути решения аграрного вопроса - Рынков, В. М. (Ukrainian Peasant, 2014)
Проаналізовано аграрну політику антибільшо-вицьких режимів. Всі вони були змушені легалізувати землі, самочинно захоплені селянами. У визначенні перспектив вирішення аграрного питання окреслилося два підходи: муніципалізація землі з майже безоплатною ліквідацією великого приватного землеволодіння і викуп поміщицької землі за помірну плату в розстрочку.