Доступність видань, друкованих рідною мовою, українським селянам Подільської губернії початку XX ст. - Кароєва, Т. Р. (Ukrainian Peasant, 2014)
У статті наголошено на необхідності посередника для удоступнення видань, друкованих рідною мовою, для більшості українських селян на початку ХХ ст. Така особа мала бути обізнаною в україномовному книго-видавничому репертуарі та каналах поширення книг, а також здатною консультувати читачів-селян, сприяючи задоволенню їхніх потреб у читанні.